Torty okolicznościowe

Tort Śmietankowy

Tort Śmietankowy to lekki i puszysty tort. Ciemny biszkopt przełożony aksamitną masą na bazie bitej śmietany. Tajemnica tego tortu tkwi w jego prostocie i wysokiej jakości produktów, z których jest tworzony, dzięki czemu jest subtelny w smaku, a zarazem wyborny. Ozdobiony bitą śmietaną i owocami wygląda pięknie.

Tort Toffi

Idealny na długie jesienne wieczory, na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi. Bardzo delikatny i subtelny w smaku z charakterystyczną nutką ukochanego toffi… Pomimo głównego składnika tort nie jest przesłodzony – wszystko jest gustownie skomponowane dzięki tradycyjnej formule Cukierni Pielesiak. Równocześnie tort pięknie się prezentuje na stole i jest łatwy w krojeniu.

Tort Mascarpone

Serek Mascarpone jest produkowany od kilku wieków głównie w: Lodi i Abbiategrasso, oraz Como i Lecco. Kiedyś był wytwarzany tylko jesienią i zimą, domowym sposobem, w niewielkich porcjach i sprzedawany w materiałowych woreczkach. Dziś nowoczesna technologia pozwala na produkowanie go przez cały rok. Charakterystyczne dla serków Mascarpone jest to, że jest produkowany nie z mleka lecz ze śmietany.  Dlatego Tort Mascarpone to wyjątkowy smak płynący z doboru wykwintnych składników. na białym, lekkim i miękkim biszkopcie. Dzięki serkowi mascarpone ma słodki, kremowy, bardzo delikatny, lekko maślany smak. Tort ozdobiony jest pyszną polewą czekoladową z rurkami z kremem czekoladowym i idealnie będzie przedstawiał się na świątecznym stole.

Tort Leśny

Piękny Tort Leśny na białym, lekkim i miękkim biszkopcie. Przekładany warstwą leśnych owoców o delikatnym posmaku kwaskowatym. Pieczony z naturalnych składników dzięki tradycyjnej, rodzinnej recepturze. Tort leśny ozdobiony jest pyszną polewą czekoladową z rurkami z kremem czekoladowym i pięknym jadalnym kwiatem physalis. Idealny na zbliżające się święta, uroczystości i spotkania z rodziną.

Tytuł

Tort czekoladowy

Tort na biszkopcie czekoladowym z masą wiśniową pokryty marcepanem.

Tytuł

Tort wiosenny trzypiętrowy

Tort na biszkopcie czekoladowym z masą maślano – orzechowym pokryty dekoracją marcepanową.

Tytuł

Tort dwupiętrowy owocowy

Tort na biszkopcie czekoladowym z masą śmietankową i świeżymi owocami.

Tytuł

Tort dwupiętrowy Leśny

Biszkopt czekoladowy przekładany masą śmietankową i świeżymi owocami.

Tytuł

Tort śmietanokowy

Tort na biszkopcie waniliowym z środkową warstwą truskawkową.

Tytuł

Tort Karnawałowy

Tort na biszkopcie waniliowym z kremem śmietankowo – czekoladowym z piękną ozdobą pociągu.